Scholen nemen elk jaar enthousiast deel aan heel wat solidariteitsacties: Dikketruiendag, Saved by the Bell, Wereldwaterdag, Week van de Fair Trade, Broederlijk Delencampagne, … Op het eerste zicht staan al die acties los van elkaar, maar wie een beetje dieper graaft, ziet dat die acties op een of ander manier wel verband houden met elkaar. We leven namelijk in één wereld, waarin alle hoeken van de wereld met elkaar in verbinding staan. Hoe wij bijvoorbeeld hier in Vlaanderen leven, heeft impact op het leven van mensen in Latijns-Amerika, Afrika, … en vice versa. Aan de hand van MIK@DOE en de bijhorende mikadostokjes ontdekken we de verschillende aspecten van duurzame ontwikkeling en hoe deze acties met elkaar verband houden.
Een methodiek om samen na te denken over de solidariteitsthema’s en -acties die we op school aan bod willen laten komen.
Drie methodieken met opbouwende moeilijkheidsgraad om in de klas rond een concrete solidariteitsactie te werken. Deze klasmethodieken worden begeleid door MIK, de centrale figuur die gepassioneerd is door Duurzame OntwikkelingsEducatie.
Een actieplan dat leerlingen helpt om, eens ze gemotiveerd zijn, hun ideeën om te zetten in een concrete actie.
Wanneer u Mik@doe bestelt (via Broederlijk Delen), ontvangt U de koker met mikadoe-stokken.
Op de koker vindt U ook de activeringscode voor de volledige website.
eerder voor eerste graad
eerder voor tweede graad
eerder voor derde graad